MU terlepas khidmat Sancho?

BERLIN: Jadon Sancho terbang bersama Borussia Dortmund untuk latihan pramusim hari ini, pada hari ter@khir kelab Bundesliga itu sepatutnya melepaskan pemain s@yap England itu berhijrah ke Manchester United s@mbil kelab Jerman itu mended@hkan mereka telah men@ikkan gaji pemain itu.

Kami ada perancangan dengan Jadon, dia akan berm@in dengan Borussia Dortmund musim depan. Keputusan itu muktamad, kata pengarah sukan, Michael Zorc di Bad Ragaz, Switzerland.Zorc juga mendedahkan mereka menaikkan gaji Sancho yang tahun lalu menandatangani s@mbungan kontrak hingga Jun 2023.

Pemain berusia 20 tahun itu adalah antara bakat terbaik Eropah dan Dortmund, yang menamatkan Bundesliga di tangga kedua musim lalu dan meletakkan t@nda h@rga 120 juta euro (RM591.33 juta) terhadapnya. Media di Britain minggu lalu melaporkan United semakin h@mpir mendap@tkan bintang itu.

Lap0ran meng@takan dia akan bersama United memunc@k minggu lalu apabila Sancho dilihat berada di sebuah majlis dekat London sebelum pulang ke Dortmund. Dalam temubual minggu lalu, CEO Dortmund, Hans-Joachim Watzke menol@k perpind@han buat Sancho apabila bermulanya kem seminggu mereka di Switzerland. Semalam, Zorc enggan membincangkan sama ada Dortmund mengadakan perbincangan dengan Manchester United mengenai Sancho. – AFP

Sumber :Berita Harian