Accelerate dan Adrenalina bola sepak rasmi La Liga untuk musim 2020/21

Madrid, 6 Ogos 2020.– Syarikat sukan PUMA dan La Liga hari ini melancarkan bola rasmi perl@wanan yang akan digunakan untuk semua La Liga Santander dan La Liga SmartBank untuk musim 2020/21. Bola yang akan digunakan itu hadir dalam dua jenis bola iaitu Accelerate, yang akan menjadi bola utama untuk musim hadapan dengan warna putih tradisional, dan Adrenalina, dalam warna lemon tonik fluo kuning, yang akan digunakan untuk “El Clásico”, “Derbies” dan perl@wanan penentu yang lain. La Liga yang mencetuskan fenomena luar biasa, perasaan dan emosi ini akan memberi peminat untuk merasakan setiap sentuhan, setiap hantaran yang dilakukan oleh pasukan walaupun mereka yang berada tempat duduk penonton.

Untuk menangkap dan menguatkan detik-detik luar biasa ini dan mengikuti cogan kata dicipta oleh PUMA, “the heart of La Liga”. Bola ini seolah-solah mempercepat degupan jantung peminat dengan @ksi di padang dan menghasilkan adrenalin di dalam badan mereka ketika semangat dan ia mengalir melalui urat mereka. Ini bukan hanya sekadar bola sepak, ini adalah LaLiga. Bola sepak sentiasa berkembang, dimainkan pada tahap yang luar biasa; kemahiran, teknik dan bakat terus berkembang. Musim ini HATI LaLiga akan mengalahkan lebih pantas dari sebelumnya kerana semangat dan emosi yang dihasilkan La Liga akan membawa permainan ke tahap seterusnya.

Bola pertandingan Accelerate akan digunakan untuk sebagian besar pertandingan LaLiga. Bola ini adalah direka khas untuk menyesuaikan diri dengan aksi tepat dan pantas La Liga dan merupakan simbolik bagaimana permainan mempercepat degupan jantung peminat. The Accelerate adalah bola putih tradisional yang menampilkan warna logo La Liga di integrasikan ke dalam reka bentuk dengan grafik pecutan ke kelajuan me|etup bola semasa bergerak.

Bola Adrenalina, dengan warna kuning tonik lemon yang menarik, telah direka oleh majlis-majlis khas dan dibuat untuk detik-detik luar biasa. Bola ini akan digunakan untuk “El Clásico”, Derbies dan perlawanan yang penentu sepanjang musim 2020/21. Adrenalina yang mempunyai reka bentuk corak elektrik yang melambangkan saraf di dalam badan menunjukkan degupan jantung yang sedang meningkat dan menghasilkan adrenalin pada pemain di padang dan peminat.

Baik Accelerate dan Adrenalina bola ini adalah kualiti FIFA yang diluluskan, terjamin untuk tahap yang tertinggi. Reka bentuk canggih, menggabungkan teknologi terkini yang dibangunkan oleh jenama PUMA. Bola sepak bercorakan frekuensi tinggi dibentuk sangat baik dari segi pengekalan bentuk, ket@hanan dan pengurangan penyerapan air. hadir dengan 8 panel yang unik mengurangkan bilangan jahitan ini akan menghasilkan panel yang lebih besar untuk sambungan yang lebih baik dengan bola. 3D Permukaan PU tekstur 1.2mm digabungkan untuk peningkatan aerodinamik, dan peningkatan ketahanan terhadap lelasan dan keausan, menghasilkan daya tahan yang lebih besar. Buih POE yang baru  telah ditambah untuk meningkatkan sentuhan dengan meningkatkan kepekaan, memberikan sentuhan yang lebih tegas, peningkatan konsistensi pemulihan dan daya |etupan. Kedua-dua kombinasi warna ini sangat baik dari segi pengelihatan lintasan dan kelajuan.