Penyokong Liverpool Yang Memalukan,

LIVERPOOL secara terbuka mengkr!tik sebahagian penyokong mereka kerana kelakvan yang tidak boleh diterima apabila berkumpul di bandar untuk meraikan kejayaan kel@b memenangi kejuaraan Liga Perdana Inggeris buat kali pertama selepas 30 tahun.

Menerusi kenyataan bersama Polis Merseyside dan Dewan Bandaraya Liverpool, kel@b mengutvk tind@kan penyokong yang tidak menghiraukan arahan penj@rakan s0sial.

“Bandar ini masih berdepan kr!sis kesih@tan dan kelakvan mereka ini tidak boleh diterima,” kata kenyataan itu.

“Potensi bah@ya gel0mbang kedua C0v!d-19 masih ada dan kita perlu bekerjasama untuk memastikan tidak melakukan perkara yang sudah berjaya di atasi ketika arahan perintah berkurvng.”

Datuk bandar Liverpool, Joe Anderson turut mengvtuk tindakan penyokong itu dengan menyatakan mereka mencal@rkan imej bandar itu.

Gambar di media s0sial menunjukkan bunga @pi dipasang di bangunan Liver Bird, salah satu daripada bangunan yang dikenali di bandar itu untuk meraikan kejayaan Liverpool.

Samp@h s@rap pula ditingg@lkan di kawasan berkumpul sebelum ia dibersihkan oleh pihak Dewan Bandaraya.

Liverpool mengesahkan kejuaraan Liga Perdana Inggeris, Khamis lalu selepas satu-satunya pesaing mereka, Manchester City tew@s 1-2 di tangan Chelsea sekali gus menyaksikan Reds tidak mampu dic@bar lagi.